30 Haziran 2024 Pazar

Creed – Virgin Island Water (2007)

Creed’in sessiz sedasız 2007 yılında piyasaya sürdüğü Virgin Island Water isimli uniseks parfümü ilk başlarda pek ciddiye alınmazken, ilerleyen zamanlar kendisine özgü seven kitlesi yaratmayı başardı. Atlas Okyanusu’nda bulunan popüler tatil yöresi Virgin adalarından ismini alan Virgin Island Water, uzun yıllardır aradığım Hindistan cevizi kokan parfüm özlemimi bir şekilde giderdi ama hiçbir zaman tam anlamıyla içime sinmedi.

Creed’in internet sitesinde Virgin Island Water, “şişenin içindeki cennet” olarak tanıtılmış. Onun egzotik meyveli koktuğu, Karayip adalarının berrak mavi sularından ve deniz melteminden ilham aldığından bahsedilmiş. Ayrıca parfümün tasarımcısı Creed ailesinin üyesi Olivier Creed’den bahsedilen tanıtımda şu ifadelere yer verilmiş: “Yelkenli ile doğanın en muhteşem yerlerinden bazılarına seyahat eden Olivier Creed, bu taze, berrak ve egzotik kokuda göz kamaştırıcı tropikal, berrak mavi denizi ve taze sıcak Karayip havasını yakalıyor.”

Virgin Island Water’ın ilk saniyelerinde kremsi ve hafiften tatlı yeşil misket limonu ve bir parça bergamot bizi karşılıyor. Taze, ferah ve leziz ilk dakikalardan sonra orta bölümde vanilyamsı Hindistan cevizi ortaya çıkıyor. Hindistan cevizine geri planda içki teması eşlik ediyor. Sonlarda bu kombinasyona misk ekleniyor ve tenden ayrılıyor.

Virgin Island Water’ın neden bu kadar ilgi çektiği kolayca anlaşılıyor. Hindistan cevizi, misket limonu ve rom içkisinden oluştuğu söylenen ana yapı, gayet modern, leziz, tatlı, mütevazi, sakin kokuyor. Onu kullanan çoğu kişinin iddia ettiği gibi tropikal bir kokteyle gerçekten benziyor. Onun benzersiz yapısı ve birçok ferah parfümün aksine portakal temasını sınırlı kullanması Virgin Island Water’ı daha da ilginç hale getiriyor.

Bu arkadaşımız çok yumuşak başlı, barışçıl, biraz züppe, yüksek kaliteli tropikal ada temalı esere benziyor. Kimi kullanıcılar onun kokusunu güneş kremlerine benzetmiş ki haksız sayılmazlar. Asla etrafa fazlaca yayılmıyor, usulca üzerinizden sadece size kendisini hissettirecek kadar kokuyor. Oysa kalıcılığı fena değil.

Virgin Island Water, lüks yatıyla koyları dolaşan, beyaz şort ve Ralph Lauren polo yaka tişört giyen, İspanya’nın tatil cenneti adalarında takılan otuz beş yaş üzeri şanslı azınlığa mensup kişilerin kullanacağı parfüm izlenimi veriyor.

Diğer Creed’ler gibi Virgin Island Water’ın da çok yüksek fiyatlara satıldığını düşünürsek, denemeden almanın iyi fikir olduğunu söyleyemem.

Koku Güzelliği:10/7.5

15 Haziran 2024 Cumartesi

Lacoste – Touch Of Pink (2004)

Başarılı tenisçi Rene Lacoste tarafından 1930’lu yıllarda kurulan Fransa merkezli lüks spor moda şirketi Lacoste’nin parfümleri uzun yıllardır bizimle. Hem kadın hem de erkek parfümleri yüksek fiyatlı rakiplerine nispeten uygun rakamlardan satılır ve kimi kokuları ara ara popüler hake gelir. İlerleyen yılların ardından ise kimi Lacoste parfümlerinin üretimi bitirildi.

Touch Of Pink, markanın en bilinen kadın parfümlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Kadınsı meyvelerin ve çiçeksi-pudralı yapının ağırlığı hissediliyor. Parfümün genelinde şeftali-narenciye benzeri meyvelerden ziyade sabunlu-pudralı çiçekler kendisini gösteriyor. Kokusal anlamda pek değişim yaşanmıyor. Başlangıcı ve bitişi aynı parfümleri andırıyor.

Onun kokusunu birçok kadın parfümünde hatta deodorantta kokladığıma eminim. Kimi parfümler, başka kokulara fazlasıyla benzer ve Touch of Pink de bu hissiyatı yaşatıyor.

Hemen her kadının sevebileceği basit ve güvenli yapısı, onun neden bir zamanlar çok sattığını anlatıyor. Kalite anlamında fena değil. Performans olarak ise Eau de Toilette standardının üstüne çıkmıyor.

Eğer günlük kullanım için hoş ve ortalama bir arkadaş arıyorsanız, uygun fiyatıyla size eşlik etmekten memnun olacaktır. Kokusunu Domitille Michalon Bertier tasarlamış. Ilık ilkbahar günlerinde kullanmak iyi fikir.

Koku Güzelliği:10/6